ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Дискретноста Ни е на прво место !!!

Нашата веб страница е : https://www.bioplusonline.com

Политиката на приватност на www.bioplusonline.com појаснува каде и како се чуваат личните податоци на сите регистрирани купувачи на оваа веб страна. Оваа политика на приватност се однесува само за www.bioplusonline.com и поддомените, а доколку е присутен линк кој поврзува со други веб страни, ние не превземаме никаква одговорност во однос на заштитата на личните податоци која ја обезбедуваат тие веб страни.

Секој купувач при регистрација и купување, изјавува дека е запознаен и се согласува со нашата политика на приватност.

Сите лични податоци кои корисникот ги внесува преку регистрација се користат за успешна достава на производот и реализација на плаќањето, а се чуваат согласно одредбите од Законот за заштита на лични податоци и не се отстапуваат на трети страни.
Информациите кои нам ни се потребни се: Име и презиме, e-mail адреса, Адреса на доставување на нарачката и телефон за контакт.
Податоците кои ги собираме и се чуваат кај нас, нема да се објавуваат, продаваат или доставуваат на трета страна освен на надлежните органи на начин определен со законските прописи на Република Северна  Македонија.
www.bioplusonline.com не собира никакви информации од финансиска природа како број на Картичка и/или број на банкарска сметка. 
Порталот користи современа заштита на податоците и сите процеси се одвиваат преку сигурна конекција со банката.
Родителите и старателите имаат обврска да ги информираат своите малолетни деца за безбедно и одговорно ракување со личните податоци.
Малолетни лица не смеат да даваат лични податоци без одобрение од нивните родители или старатели и www.bioplusonline.com нема намерно да собира или користи податоци од малолетни лица.
www.bioplusonline.com ги превзема сите заштитни мерки за заштита на личните податоци на купувачите со цел да се минимизира ризикот од неовластен пристап и злоупотреба на истите.

Оваа политика на приватност стапува на сила од Март 2021г. Промените во политиката на приватност ќе бидат јавно објавени на веб странатa www.bioplusonline.com најмалку 30 дена пред да стапат во сила.

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците што се прикажани во формуларот за коментари. Исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агенти на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Контакт форми
Колачиња
Ако оставите коментар на нашата страница, можете да одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница, во колачиња. Ова е за ваше олеснување, за да не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

ЦЕЛИ НА КОРИСТЕЊЕ
Податоците кои ги прибираме ќе се користат само за да овозможат да ја користите веб страната и да ви се достават производите и услугите што ги барате или за други цели за кои ја имаме вашата согласност, освен во случаи предвидени со закон.

ПРАВО НА ПРИСТАП И КОРЕКЦИИ
Вие имате право да ги ревидирате и дополните личните податоци кои се зачувани во нашата база и доколку сметате дека се застарени или неточни. Само испратете е-пошта на адресата дадена во контакт формата : info@bioplusonline.com

ЗАДРЖУВАЊЕ НА ПОДАТОЦИ
Личните податоци ги задржуваме само онолку што е потребно за да ви испорачаме одговор на прашањата што сте ги побарале или за кои сме ја добиле вашата согласност, освен во случаи предвидени со закон (на пр. во врска со тековен судски процес)

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница, ние ги чуваме и личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат нивното корисничко име). Администраторите на веб-страници исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Коментарите на посетителите можат да бидат проверени преку автоматизиран спам сервис или мануелно од администраторот.www.bioplusonline.com го задржува правото да не го објави Вашиот коментар.

КАКО МОЖАМ ДА ГИ КОНТРОЛИРАМ КОЛАЧИЊАТА?
Имате право да одлучите дали ќе ги прифатите или одбиете колачињата.

Website Cookie Preference Tool – Алатка за преферирани колачиња на веб страна Колачињата кои ги преферирате можете да ги одберете ако го посетите TRUSTe preference center со кликнување на следниот линк: http://preferences-mgr.truste.com/.

Browser Controls: Контрола на пребарувач. Можете да ги поставите или дополните контролите на вашиот веб пребарувач да прифаќа или одбива колачиња. Ако одберете да одбиете користење на колачиња, сеуште ќе можете да ги користите веб страните, иако пристапувањето до некои функционалности и делови од нашите веб страни може да биде ограничено. Начинот на кој можете да го одбиете користењето на колачиња преку контрола на веб пребарувач се разликува, затоа треба да побарате повеќе информации во менито за помош на пребарувачот.

Disabling Most Interest Based Advertising: Оневозможување на најголемиот дел од Рекламирање базирано на интерес.

Повеќето од рекламните мрежи ви овозможуваат начин да го откажете Рекламирањето базирано на интерес. За повеќе информации посетете ја веб страната

http://www.aboutads.info/choices/ или http://www.youronlinechoices.com

Mobile Advertising: – Мобилно рекламирање. Можете да ги откажете идентификаторите за мобилно рекламирање кои се користат за некои видови на Рекламирање базирано на интерес, вклучително и оние кои ние ги користиме, преку пристапување до поставувањата (settings) на вашиот Apple или Android мобилен телефон и следење на најновите објавени инструкции. Ако ги откажете, ние ќе ги отстраниме сите податоци за вас и натаму нема да прибираме и следиме ваши податоци. Случајниот ID кој ние (или нашите партнери – трети страни) претходно сме ви го доделиле исто така ќе биде отстранет. Ова значи дека, доколку во иднина решите да се вклучите, нема да можеме и натаму да ве следиме преку истиот ID како претходно, и за сите практични цели, вие ќе бидете нов корисник во нашиот систем.

Do Not Track: – Не следи Некои интернет пребарувачи – како што се Internet Explorer, Firefox, и Safari ја вклучуваат и можноста да се пренесат сигналите Do Not Track” или “DNT. Бидејќи не се усвоени единствени стандарди за “DNT, нашите веб страни во моментов не процесираат и не регаираат на “DNT сигнали. www.bioplusonline.com сериозно пристапува кон прашањата за приватност и правото на сопствен избор и ќе вложи напори да продолжи со следење на најновите случувања во врска со “DNT технологијата на пребарување и имплементацијата на единствен стандард. За повеќе информации во врска со DNT” посетете ја веб страната All About Do Not Track.

КОЛКУ ЧЕСТО ЌА ЈА АЖУРИРАТЕ ОВАА ИЗЈАВА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА?
Изјавата за користење на колачиња www.bioplusonline.com ќе ја ажурира повремено со цел истата да ги одразува промените при користење на колачиња кои се користат од оперативни, законски или регулаторни причини. Затоа ве молиме редовно да се навраќате на изјавата за користење на колачиња за да бидете информирани во врска со и користењето на колачињата и поврзаните технологии.

Датумот на крајот од изјавата за користење на колачиња ја означува последната верзија.

КОНТАКТИ
Сите прашања и рекламации во врска со вашите лични податоци треба да се достават до:

info@bioplusonline.com